Pekleken quiz
Blandat, Quiz

Pekleken quiz! 

På festliga tillställningar strävar vi alltid efter att hitta underhållande och engagerande sätt att interagera med varandra. Pekleken Quiz är ett spel som har blivit alltmer populärt för att skapa en rolig och lättsam atmosfär.  

I detta quiz ger vi olika påståenden där ni som deltar får välja ut vilka påståenden som passar vem! 

Vad är Pekleken Quiz? 

Pekleken Quiz är ett socialt spel som kombinerar skratt och gemenskap med en dos av lekfullhet. Spelet innehåller en serie påståenden av varierande natur, och deltagarna svarar genom att peka på den person de tycker påståendet passar bäst in på.  

Detta skapar en interaktiv och rolig dynamik, samtidigt som det utmanar deltagarnas kunskaper och gissningsförmåga. 

Hur man spelar Pekleken Quiz på festen 

Förberedelse: 

Innan festen börjar, förbered en lista med frågor inom olika ämnesområden, från lättsamma påståenden till mer personliga sådana.  

Samla deltagarna: 

När alla gäster är på plats, förklara reglerna för Pekleken Quiz och uppmana dem att vara redo att delta. Det är viktigt att skapa en avslappnad och rolig atmosfär för att alla ska känna sig bekväma att delta. 

Utse en värd: 

Välj en person att vara värd för spelet, och denne kan vara ansvarig för att läsa upp de olika påståenden som står på kortet. Detta gör att de övriga deltagarna kan fokusera på att delta och njuta av spelet. 

Läs upp påståender och peka: 

Läs upp ett påstående åt gången och ge deltagarna några sekunder att tänka på svaret. Därefter pekar varje person på den person de tycker mest trolig som passar in på påståendet och den personen som får flest fingrar mot sig måste dricka utvald dryck. 

Fortsättning och variation: 

Fortsätt att ställa frågor och variera ämnesområdena för att hålla spelet intressant. Du kan även inkludera personliga frågor för att lära känna varandra bättre och främja en öppen kommunikation. 

Vem är mest trolig att… 

1. Gifta sig för pengar 

2. Bli präst 

3. Komma undan med mord 

4. Göra bort sig på fyllan 

5. Öppna upp ett hunddagis 

6. Flytta till en öde ö 

7. Bli miljonär 

8. Lyckas som komiker 

9. Kommer få flest barn 

10. Gå med i en sekt 

11. Vara med i en reality såpa 

12. Hamna i fängelse 

13. Plastikoperera sig flest gånger 

14. Kommer ha flest misslyckade äktenskap 

15. Bli hemlös 

16. Hoppa fallskärm flest gånger 

17. Bli president  

18. Lägga sina sista pengar på mat 

19. Bli musiker 

20. Komma hem med en julgran även om alla granar var slutsålda 

Slutligen 

Pekleken Quiz är en fantastiskt rolig och interaktiv aktivitet som passar perfekt för fester och sociala sammankomster. Genom att kombinera kunskap, gemenskap och skratt skapar detta spel en minnesvärd upplevelse för alla deltagare.  

Så nästa gång du planerar en fest, överväg att inkludera Pekleken Quiz för att addera en extra dimension av glädje och gemenskap!